Рівне Київ

У чому різниця між філером та ботоксом?

Розділи: Дерматологія, Омолодження, Косметологія
У чому різниця між філером та ботоксом?

Філери та препарати з ботулотоксином – ін’єкційні методи усунення дефектів шкіри та ознак старіння. Безпечні за відсутності протипоказів, що дають тривалий ефект. Розберемося у відмінностях між філером та ботоксом, особливостями та можливостями препаратів.

Що таке філери?

Це гелеподібні препарати на основі гіалуронової кислоти або синтетичних основ для заповнення простору в м’яких тканинах, корекції дефектів шкіри обличчя. Процедуру введення філерів називають філінгом. Препарати на натуральній основі зберігають ефект до року, на синтетичній – до 3 років. Філери найчастіше використовують для відновлення втрачених об’ємів на різних ділянках.

Що таке ботокс?

Ботокс – процедура для позбавлення від мімічних зморшок. Нейротоксин вводиться в мішень та локально блокує нервові імпульси, що йдуть у мімічні м’язи. Обмеження міміки призводить до розгладження дрібних заломів на шкірі. Ботокс починає діяти протягом тижня після процедури, максимальний результат закріплюється  на 2 тижні, а ефект триває від 4 до 6 місяців. Препарати на основі ботулотоксину застосовуються не тільки для омолодження, але й з лікувальною метою. Засоби з високою здатністю до дифузії використовують для боротьби з гіпергідрозом. Ботулінотерапія приносить користь при гіпертонусі м’язів та спазмах.

Подібність та відмінність філерів та ботоксу

Філінг та ботулінотерапія проводяться за допомогою голок та шприців – косметолог вводить препарат під шкіру. Обидві методики омолодження мають схожі показання та протипокази.

Основна відмінність полягає у меті ін’єкцій, адже ботулотоксин використовується для боротьби з активною мімікою і працює з м’язами, а філінг застосовують для об’ємного моделювання обличчя. Ефект від ботулотоксину помітний відразу, після контурної пластики ефект наростає з часом.

Досить часто ці процедури можуть поєднуватися. Якщо після ботулінотерапії залишилися глибокі статичні заломи, тоді лікарі-косметологи використовують філери середньої щільності.

Якщо ви досі вагаєтесь у виборі “контурна пластика чи ботокс”, записуйтеся на консультації наших косметологів, отримайте вичерпні відповіді на свої запитання. Це зробить вас на крок ближче до мрії виглядати красивими.

Опубліковано: 03.03.2023
Схожі послуги
0 / 0