Рівне Київ

Плазмотерапія волосся – краса всередині нас

Розділ: Трихологія: волосся
Плазмотерапія волосся: особливості проведення процедури у м Рівне

Плазмотерапія PRP (Platelet Rich Plasma) – багата на тромбоцити плазма – сучасна клітинна біотехнологія з вираженим регенеруючим і омолоджувальним ефектом.

Активація тромбоцитів грає ключову роль у природному процесі регенерації тканин організму. Ці клітини виділяють фактори росту: епідермальний (EGF), фактор росту ендотелію судин (VEGF), тромбоцитарний фактор (PDGF), фактор росту фібробластів (FGF), а також трансформуючі фактори росту бета (TGF-β).

Що таке фактори росту? 

Фактори росту – це природні білкові молекули, що мають широкий спектр біологічного впливу, які стимулюють поділ, метаболізм клітин волосяного фолікула; при введенні інтрадермально (у шкіру голови) вони сприяють оздоровленню та стимуляції росту волосся.

Для отримання потрібної концентрації тромбоцитів необхідний етап центрифугування крові, взятої у пацієнта перед процедурою плазмотерапії. При цьому кров поділяється на 3 фракції – нижня містить еритроцити, середня – лейкоцити та тромбоцити, верхня фракція – це плазма.

Показання для застосування плазмотерапії волосяної частини голови

  • Алопеції (випадіння волосся): дифузна телогенова, андрогенетична, гніздова (поза загостренням).
  • Погіршення якості волосся – порідіння, стоншення, ламкість, сповільнений ріст.
  • Захворювання шкіри голови: себорейний дерматит.
  • Підготовка пацієнта до пересадки волосся, реабілітація після пересадки волосся.

Як підготуватися до плазмотерапії волосся у м Рівне?

  • За 12 годин до проведення процедури слід уникати харчових навантажень, особливо прийому жирної, гострої, солоної, смаженої їжі, алкоголю.
  • Процедуру рекомендується проводити через 4-6 годин після їжі;
  • Дотримуватися питного режиму напередодні і в день процедури, пити більше рідини, не менше 2 літрів води на день.
  • За 7-10 днів до початку курсу бажано усунути можливі дефіцитні стани. 

Як проходить процедура PRP-терапія для волосся?

1. Забір крові у пацієнта. Процедура плазмотерапії починається із забору венозної крові в обсязі 9 мл (кількість крові, необхідна для процедури, визначається фахівцем).

2.Центрифугування. Цілісна кров переливається в спеціально розроблену пробірку і поміщається в центрифугу з горизонтальним ротором. Пробірки, які використовують трихологи нашої клініки у роботі,  спроектовані таким чином, щоб поділ крові на фракції відбувався максимально чітко, а в отриманій плазмі кількість тромбоцитів відповідала класичним вимогам процедури. 

3. Введення плазми багатої на тромбоцити. Підготовлену фракцію PRP набирають у шприци та проводять інтрадермальне проколювання. Через те, що плазма містить високу концентрацію життєздатних клітин з необхідними для лікування факторами росту, процедури за цією методикою можуть проводитися 1 раз на 10-14 днів, на курс достатньо від 5 до 8 процедур.

Опубліковано: 07.12.2022
Схожі послуги
0 / 0
Це вам може бути цікаво