Рівне Київ

Псоріаз волосяної частини голови: лікування у м Рівне

Розділи: Дерматологія, Трихологія: волосся
Псоріаз волосяної частини голови: лікування у м Рівне

Псоріаз – це хронічне запальне захворювання, при якому негативного впливу зазнають шкіра, та і не тільки. У людини, що страждає псоріазом, підвищений ризик розвитку інших захворювань, таких як хвороби серця та судин, діабет, запальні захворювання кишечника. Сприйнятливість до псоріазу передається спадково. Псоріаз не є заразним, його неможливо вилікувати, але за умови хорошого догляду симптоми можна контролювати.

У цій статті ми розповімо коротко про те, що таке псоріаз волосяної частини голови, про лікування псоріазу та про догляд за собою при такому захворюванні.

Які симптоми псоріазу голови?

Псоріаз зазвичай проявляється у вигляді чітко окреслених, червоних і потовщених плям, які лущаться та сверблять. Плями різняться розмірами та можуть виникати в деяких місцях чи по всьому тілу. Лущення відбувається через швидший, ніж зазвичай, поділ клітин шкіри, а почервоніння характеризує наявність запалення. 

У 60-70 % хворих на псоріаз симптоми проявляються на голові. Псоріаз може з’являтися на шкірі голови у вигляді маленьких відлущень, почервоніння шкіри чи товстих струпів. Це можуть бути поодинокі плями або великі уражені ділянки. Може бути присутнім відчуття стягування шкіри голови, вона може сильно лущитися. На ріст чи густоту волосся псоріаз зазвичай не впливає. 

Псоріаз на голові проявляється вздовж лінії росту волосся, але буває так, що ознаки відсутні на всій поверхні голови. Одним із симптомів може бути подразнення за вухами, що нагадує зворотній псоріаз: шкіра червона, з тріщинками і запаленням, але без значного лущення. 

Найчастіше псоріаз на голові дає про себе знати взимку, коли на вулиці голова в шапці, повітря холодне і сухе, недостатньо сонячного світла.

Лікування псоріазу шкіри голови у м Рівне

Первинна консультація лікаря дерматологічної клініки Alpha Cell передбачає огляд, проведення додаткових методів діагностики (якщо це потрібно). Після проведення консультації та повноцінного огляду лікар визначає причину захворювання та підбирає оптимальний та дієвий метод лікування.
Симптоми псоріазу можуть повертатися навіть і за наявності ретельного догляду. Лікування такого захворювання як псоріаз може зайняти багато часу та потребує неабиякого терпіння. 

 

Опубліковано: 20.02.2023
Схожі послуги
0 / 0