Рівне Київ

Демодекс – лікування та профілактика

Розділ: Дерматологія
Демодекс - профілактика та лікування у м Рівне

Кліщі роду Демодекс цікавлять дерматологів ось уже понад 180 років. Паразитують кліщі у волосяних фолікулах та сальних залозах, протоки яких відкриваються на поверхню шкіри. Тривалість життя кліщів Демодекс становить близько 14-18 днів. У хворих після 45 років активність кліщів підтримується віковими змінами шкіри та залоз, гормональними збоями, а також різними супутніми захворюваннями інших органів.

Як передається Демодекс?

Шлях передачі – контактний: через волосся та сальні залози. Кліщі роду Демодекс можуть бути присутніми у шкірі здорових людей, при цьому клінічні симптоми захворювань у них не розвиваються. Однак, кліщі можуть механічно блокувати волосяні фолікули та сальні протоки, діяти як стороннє тіло та викликати запальні реакції. За сприятливих обставин кліщі швидко розмножуються, що призводить до розвитку різних шкірних захворювань, які можуть імітувати безліч інших дерматозів, у тому числі купероз, розацеа, фолікуліт, вугрі, себорейний та періоральний дерматити, блефарит. Тому важливо проводити діагностику на наявність кліщів, щоб вибрати правильний варіант лікування.

Лікування кліщів Демодекс у м Рівне

Лікування кліщів роду Демодекс має бути комплексним і включати:

  • боротьбу із підвищеною активністю кліща;
  • відновлення імунітету;
  • дотримання дієти;
  • встановлення та усунення факторів, що провокують ураження шкіри.

Якщо Вас турбують висипання на шкірі обличчя, якщо Ви тривалий час безуспішно лікуєтеся, не впадайте у відчай, звертайтеся за допомогою до нашого центру, де Вам проведуть усі необхідні дослідження, поставлять правильний діагноз і підберуть індивідуальну схему терапії. Дерматологами нашого медичного центру накопичено великий клінічний досвід лікування хвороб, асоційованих із кліщами роду Демодекс, розроблено ефективні схеми лікування.

Профілактика кліщів роду Демодекс 

Оскільки кліщі роду Демодекс схильні до висихання, їх тривалість життя за межами живого організму обмежена. Отже, ефективна профілактика полягає у попередженні зараження ними і повинна включати знищення кліщів, а також запобігання їх розмноженню та передачі.

 

Опубліковано: 03.01.2023
Схожі послуги
0 / 0