Рівне Київ

Причини та лікування акне у дорослих в м Рівне

Розділ: Дерматологія
Причини та лікування акне у дорослих в м Рівне

Прищі можуть бути особливо неприємними для дорослих. Лікування, яке так добре працювало в підліткові роки, може бути марним або навіть погіршити акне. Якщо це стається, ви можете задатися питанням, чи справді ці плями є прищами. Зрештою, чи бувають прищі у дорослих? 

Причини появи прищів у дорослих 

Так, у дорослих з’являються прищі, навіть у віці 30, 40 і 50 років. Можливо також, що прищі вперше з’явилися у дорослому віці. У дерматології це називають «акне у дорослих». Найчастіше зустрічається у жінок, які переживають менопаузу.

Жінки, як правило, страждають прищами частіше, ніж чоловіки. Якщо вас турбують прищі у дорослому віці, це, швидше за все, спричинено однією чи кількома з наведених нижче причин.

  • Коливання рівня гормонів:  дисбаланс може призвести до висипань. Жінки часто відчувають коливання гормонів (менструальні цикли, вагітність, перименопауза, менопауза, протизаплідні засоби тощо).
  • Стрес:  Дослідники виявили зв’язок між стресом і появою прищів. У відповідь на стрес наш організм виробляє більше андрогенів (тип гормону). Ці гормони стимулюють сальні залози та волосяні фолікули шкіри, що може призвести до появи прищів. 
  • Сімейний анамнез:  чи є прищі у близького кровного родича, наприклад у батьків, брата чи сестри? Результати досліджень показують, що деякі люди можуть мати генетичну схильність до акне. 
  • Засоби для догляду за волоссям і шкірою:  якщо у вас є акне, вам слід читати етикетки на продуктах для догляду за шкірою та волоссям. Переконайтеся, що ви бачите один із таких термінів на кожному контейнері: некомедогенний, неакнегенний, без олії, не забиває пори.
  • Побічна дія ліків:  прищі є побічним ефектом деяких ліків. Якщо ви підозрюєте, що ліки викликають у вас прищі або погіршують стан, продовжуйте приймати ліки, але поговоріть з лікарем, який їх призначив. Запитайте, чи є акне можливим побічним ефектом. Якщо прищі є можливим побічним ефектом, запитайте, чи можна приймати інші ліки. Якщо ви не можете приймати інші ліки, ви можете звернутися на консультацію дерматолога, який допоможе вам контролювати прищі.
  • Недіагностоване захворювання:  іноді прищі є ознакою основного захворювання. Після діагностики та лікування акне часто зникає. 

Ефективне лікування прищів у дорослих у м Рівне

Якщо вас турбують будь-які висипання на шкірі, вам слід звернутися до дерматолога. Часто дерматолог використовує декілька методів лікування, виходячи з конкретного випадку. За допомогою дерматолога та трохи терпіння практично кожен випадок прищів можна контролювати.

Опубліковано: 03.04.2023
Схожі послуги
0 / 0