Рівне Київ

Пігментні плями

Розділ: Дерматологія

Чому виникають пігментні плями? Які засоби використовувати проти пігментації? Сонцезахисний крем SPF 20, пілінги, сироватки з вітамінами та інші секрети ефективної косметології.

Усунення пігментних плям – одне з найскладніших завдань у косметології. У цьому варто запастися терпінням, та й побороти їх теж можливо!

Передусім потрібно усунути причину гіперпігментації. До основних причин виникнення пігментних плям можна віднести надмірний вплив сонячного проміння, порушення в роботі печінки, гормональний дисбаланс, косметологічні процедури, що травмують шкіру.

Проте, інколи пігментні плями зникають самостійно: після вагітності чи після вживання гормональних контрацептивів.

Та, на жаль, у більшості випадків пігментація не зникає безслідно… З нею треба боротися!

Як боротися з пігментацією?

1. Підбір оптимального захисту. Дуже важливо правильно підібрати крем з хорошим захистом від ультрафіолету. Крем SPF — саме з такою позначкою потрібно обирати. Тільки тут, будь ласка, зверніть увагу і на ступінь захисту, бо це дуже важливо!

SPF — сонцезахисний чинник (sun protrction factor) показує у скільки разів зростає мінімальна еритемна зона в разі застосування цього крему.

Як працює крем SPF? Наприклад, без сонцезахисних кремів шкіра червоніє за 3 хв перебування на сонячному пляжі. А ось після застосування крему з SPF 20 цей період зростає до 60 хв. (3*20=60).

Є такі ступені захисту кремів:

  • SPF 20 — високий ступінь захисту (від 95% УФ);
  • SPF 30 — інтенсивний захист (від 97% УФ);
  • SPF 50 — максимальний захист (від 99% УФ).

Крім того, при виборі сонцезахисного крему варто звертати увагу, щоб продукт захищав від променів УФ типу А і типу В. Наприклад, на азійських сонцезахисних кремах Ви можете зустріти позначку РА – чинник захисту від променів типу А. Це можуть бути РА+, РА++ або РА++++.

РА++++ означає максимальний захист.

2. Регулярно застосовувати пілінги для обличчя. Пілінги злущують ороговілі клітини шкіри, сприяють поступовому освітленню пігментних плям.

3. Включати в догляд засоби з компонентами для вибілювання. Сироватки, що містять вітамін С і вітамін В3 потрібно включити у раціон свого догляду проти пігментації.

Для висвітлення пігментних плям можна долучати до свого догляду ретиноїди, препарати з коєвою кислотою, з АНА-кислотами, з екстрактом шовковиці. Проте дані компоненти не такі вже й безневинні, їх не слід застосовувати впродовж тривалого часу (в середньому 2-3 місяці).

Окрім причини гіперпігментації має значення і глибина залягання пігменту, інтенсивність плям та інші тонкощі. Старі яскраво виявлені плями усунути значно складніше. У разі випадків необхідно вдаватися до професійних процедур – хімічних пілінгів або лазерних методик.

Увага, процедури для відбілювання не можна проводити в період сонячної активності, це може зашкодити Вашому здоров’ю та стану шкіри обличчя!

Як саме Вам підійти до вирішення проблеми з пігментацією допоможе косметолог після проведення консультації. Адже неправильне використання косметичних засобів може лише нашкодити. Тому, щоб відчути максимально ефективний результат варто звернутися до косметолога.

Опубліковано: 12.04.2021
Схожі послуги
0 / 0