Рівне Київ

Як правильно мити голову: пояснює трихолог у м Рівне

Розділ: Трихологія: волосся
Як мити волосся? Пояснює трихолог у м Рівне

Миєте волосся “головою донизу”? Робите воду максимально гарячою? Намилюєте кінчики? Розповідаємо, чому це неправильно.

Як часто потрібно мити голову?

По мірі забруднення волосся, якщо воно потребує щоденного миття, то це шкоди не приносить. “Волосся не буде швидше жирніти від частого миття, – говорить Кащин Ілона, лікар-трихолог нашого центру, – воно може сильніше бруднитися від носіння шапок, від надмірного розчісування, бо тоді ви тривожите сальні залози. Якщо раптом на фоні повного здоров’я волосяна частина голови швидко брудниться, це може бути також пов’язане з поганим харчуванням та порушенням гормонального фону”. А ще, за словами Ілони Сергіївни, волосся може швидко бруднитися при неправильно вибраній температурі душу – вода тепліша 45 градусів стимулює роботу сальних залоз.

Скільки разів і як намилювати волосся? 

Якщо ви миєте голову щоденно, то достатньо одного разу. А якщо ви робите це раз на декілька днів і/або розумієте, що на ній залишилось багато стайлінгу чи незмивних засобів догляду, то краще намилити два рази. Варто пам’ятати і те, що шампунь потрібно наносити на шкіру голови та м’яко пінити кінчиками пальців. Милити довжину та перетирати волосся з метою утворити густу піну не потрібно – шампунь розкриває кутикулу волосин, і якщо їх терти одна в одну, можна підвищити їх пористість та зробити менш блискучими. 

Сульфати у складі шампуню – це зло? 

Сульфати у складі шампуню – це те, що піниться та очищає шкіру. І трихолог клініки Alpha Cell нічого проти них не має. “Сульфати не можуть наносити організму серйозної шкоди – у них занадто велика молекула, вони не проникають в шкіру, – говорить Ілона Сергіївна. – При цьому вони бувають і дуже м’якими, наприклад, якщо це сульфат на основі кокосу”. Як пояснює трихолог, власникам шкіри голови, що схильна до жирності, обійтись без сульфатів буває доволі складно, адже вони добре промивають волосяну частину голови. Також шампунь, що глибоко очищає з високою концентрацією сульфатів буде корисний людям, які активно використовують засоби для укладання. “Але безумовно є пацієнти, яким сульфати протипоказані – це люди з дуже сухою шкірою голови, – говорить Кащин Ілона. – Їм краще вибирати безсульфатні шампуні. Важливий момент – тримати такий засіб на голові потрібно 3-5 хвилин, інакше він не зможе повністю очистити шкіру”.

 

Опубліковано: 13.01.2023
Схожі послуги
0 / 0