Рівне Київ

Мікроспорія: грибкове захворювання та лікування в м Рівне

Розділ: Дерматологія
Мікроспорія: грибкове захворювання та лікування в м Рівне

Мікроспорія – грибкове захворювання з групи дерматофітій, при якому уражаються шкіра і волосся, а в окремих випадках і нігтьові пластинки.

Назва цього мікозу походить від імені його збудника – гриба роду Microsporum, що відноситься до дерматофітів. Захворювання відоме також як “стригучий лишай” (термін об’єднує мікроспорії і трихофітії).

Які збудники мікроскопії?

  • зоофільні(людина інфікується від хворої тварини );
  • антропофільні( людина інфікується від людини ) ;
  • геофільні (людина інфікується спорами із зовнішнього середовища.

У 80-85% випадків зараження людей відбувається при безпосередньому контакті з хворою твариною або через предмети забруднені їх шерстю.

З моменту зараження до появи перших ознак хвороби проходить зазвичай від 5 до 45 днів. В місцях проникнення грибків (найчастіше це відкриті ділянки тіла – обличчя, шия, руки, рідше ноги і тулуб) з’являються блідо-рожеві плями округлої або овальної форми, розміром 0,5 – 3 см, з чітко вираженими межами.

Поверхня їх покрита лусочками, і тонкими кірками по периферії. При ураженні волосистої частини голови з’являються вогнища облисіння, волосся в місцях ураження обламане і виступає над рівнем шкіри на 4-8 мм.

Особливості лікування мікроспорії в м Рівне

Мікроспорія виліковна, але процес лікування займає тривалий час (іноді до 1 місяця і більше) і вимагає суворого і ретельного виконання всіх лікарських призначень.

Лікуванням мікроспорії займається лікар-дерматолог. Діагноз встановлюється на підставі зовнішніх ознак хвороби і спеціальних методів обстеження.

Опубліковано: 14.04.2021
Схожі послуги
0 / 0